– Fikk teen i halsen

Innlegg i Bergens Tidende 14.06.2016.

Musiker i bandprosjektet Meg og kammeraten min, reagerer sterkt på at Festspillene lar seg sponse av Statoil. Meg og kammeraten min spilte to konserter på festplassen på lørdag 4. juni for morgendagens virkelige helter, barn med fremtiden foran seg, deres foreldre, bestemødre, tanter og onkler.

Meg og kammeraten min prydet coveret på programbladet «Festspill for barn og unge» men fikk teen i halsen da vi bladde videre i heftet og så en helsides annonse fra Statoil med deres misvisende reklametekst; Morgendagens helter.

Morgendagen for publikum er sterk truet av klimaendringene vi står midt oppe i, endringer Statoil hensynsløst bidrar til nå sist som pådriver for nye leteblokker i nord. Vi kan ikke ignorere virkeligheten, vi kan ikke ignorere vitenskap, vi kan ikke ignorere fremtiden.

Festspillene skriver følgende om samarbeidet med Statoil i BT 10.06.16: «Statoil har vi hatt et samarbeid med i snart 30 år. Som et stort og viktig nasjonalt selskap med statlig eierskap, er Statoil en naturlig sponsor for oss.» Festspillene burde finne det like naturlig å avslutte samarbeidet. De burde følge med i timen og ta lærdom av klimaforskningen de siste 30 år, og innse at også de har et ansvar overfor morgendagens virkelige helter.

Martin Hagfors

MartinBT2016

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Debatt, Våre artikler og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s